Gelen Öğrenci
GELEN ÖĞRENCİ
Erasmus + yüksek öğrenimin kalitesini iyileştirmeyi ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bunu, üniversiteler arasındaki uluslar arası işbirliğini teşvik ederek, öğrencilerin ve öğretmenlerin Avrupa hareketliliğini teşvik ederek ve Avrupa Birliği genelinde niteliklerin ve çalışmaların şeffaflığının ve akademik tanınmasının iyileştirilmesine katkıda bulunarak yapar.
NASIL GİDERİM?
Yükseköğretim kurumları Erasmus + Charter Higher Education (ECHE) için Avrupa Komisyonuna başvurur. Bir ECHE'nin verilmesi, kuruma Erasmus + programı tarafından desteklenen etkinliklere katılma hakkı verir. Bir kurum ECHE’ i aldıktan sonra, Öğrenci Hareketliliği ve Program Geliştirme projeleri gibi faaliyetler için finansman başvurusunda bulunabilir. Üsküdar Üniversitesi Erasmus Değişim Programı'na başvurmak için üniversitenizin Üsküdar Üniversitesi ile İkili Anlaşma yapmanız ve Üsküdar Üniversitesi'nde okumak için aday gösterilmeniz gerekmektedir.
KİMLER BAŞVURABİLİR?
Aşağıdaki koşulları yerine getiriyorsanız, bir dönem veya tam bir akademik yılı Üsküdar Üniversitesi'nde Erasmus değişim öğrencisi olarak okuyabilirsiniz:
*Üsküdar Üniversitesi ile Erasmus Öğrenci Değişim Anlaşması olan bir Erasmus Partner Üniversitesi öğrencisi olmak,
*Üniversitenizin şu anda Erasmus değişim anlaşması yapmamış olması durumunda, Üsküdar Üniversitesi, lütfen ev üniversitenizin uluslararası ilişkiler ofisine danışın. Üsküdar Üniversitesi, İstanbul'da okumak isteyen gelen öğrencilerin taleplerini karşılamak için yeni ikili anlaşmalar imzalamaya her zaman açıktır.
*Lisans öğrencisiyseniz en az iki yarıyıl lisans programını, lisansüstü öğrencisiyseniz en az bir yarıyılınız bitmiş olması,
*B2 İngilizce seviyesine sahip olmak,
*Ev sahibi kurum tarafından seçilmek ve aday gösterilmek,
NASIL BAŞVURABİLİRİM?
Başvuru süreleri hem lisans hem de lisansüstü öğrenciler için akademik yılda iki kez gerçekleştirilir:
Güz dönemi için son başvuru tarihi: 15 Eylül
Bahar dönemi için son başvuru tarihi: 15 Kasım
Üsküdar Üniversitesi'ne başvuru için aşağıdaki belgeler gerekmektedir:
Ev Kurumunuz tarafından aday gösterildikten sonra, giriş yapıp başlayabilmeniz için size bir e-posta göndereceğiz. Başvurunuzu tamamladığınızda gerekli belgeleri göreceksiniz.
Öncelikle, başvuru formunu doldurmanız gerekir.
Başvuruyu tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi'ne gelmek için gerekli belgeleri göreceksiniz.
Öğrenme Sözleşmesi (Hareketlilik Öncesi)
Transkript (Üniversiteniz tarafından verilen)
Passport ID sayfanızın kopyası
Vesikalık fotoğraf
Belgeleri tamamladığınızda, kabul mektubunu size göndereceğiz.
Lütfen Dikkat: Dokümanları postayla / postayla göndermenize gerek yoktur, ancak giriş yaptıktan sonra göreceğiniz / öğreneceğiniz üzere “Üsküdar Üniversitesi Erasmus + Çevrimiçi Sistemine” yüklemeniz gerekir. Yüklemeyi tamamladıktan sonra belgelerinizi kontrol edin. Sistemde bir sorunla karşılaşırsanız, belgeleri e-posta ile göndermeniz gerekir.
Üsküdar Üniversitesi’ne gelirken,
Öğrenme Sözleşmesinin kopyaları (Hareketlilik Öncesi ve Hareketlilik Sırasında)
Transkript (Üniversiteniz tarafından verilen)
Pasaportun
2 adet vesikalık fotoğraf, seninle olmalı.
VİZE VE SAĞLIK SİGORTASI VE OTURUM İZNİ
ÖĞRENCİ VİZESİ
Erasmus öğrencileri, Türkiye'ye gelmeden önce ülkelerindeki en yakın Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan Öğrenci Vizesi almalıdır. Türkiye'ye girdikten sonra, öğrencinin gelişinden sonraki bir ay içinde yerel makamlar tarafından yapılan başvuru ile oturma izni alınmalıdır.
İlgili vizesi bulunmayan Erasmus öğrencileri, Türkiye'deki bir üniversiteye kayıt yaptırmaya uygun değildir.
Öğrenci Vizeleri, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti dışındaki Türkiye Elçilikler veya Konsolosluklar aracılığıyla alınabilir ve öğrencinin gelmesini planlamasından önce alınması gerekir. Gelen öğrencilerin vize için başvuru tarihinden en az iki ay önce başvuru yapmaları önerilir.
Eğitim vizeleri için, öğrencilerin aşağıdaki gibi belgeleri sunmaları gerekmektedir: Türkiye'deki üniversite tarafından verilen bir kabul mektubu, orijinal pasaport (en az bir yıl geçerli), doldurulmuş vize başvuru formu, yeni pasaport resimleri ve işlem ücreti.
SAĞLIK SİGORTASI
Erasmus Öğrencilerimize, herhangi bir düzenleme zorluğunu önlemek için Türkiye'de Sağlık Sigortası yaptırmanın daha iyi olacağını tavsiye ediyoruz.
OTURMA İZNİ
Tüm öğrenciler üniversiteye kayıtlarını tamamladıktan sonra oturma izni başvurusunda bulunmalıdır. Oturma izni için başvuruda bulunacak web sitesi: TC İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü: https://e-ikamet.goc.gov.tr/
Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora derecelerinde bir öğrenciyseniz, Öğrenci oturma izni türüne başvurmanız gerekir. İkamet İzni Başvurunuzu çevrimiçi olarak başlatmak için 4 temel belgeye ihtiyacınız olacaktır.
1-) Orijinal Pasaport
2-) JPEG formatında fotoğraf.
3-) Geçerli Sağlık Sigortası
4-) Aktif Türk Cep Numarası
Başvurunuzu tamamladıktan sonra gerekli belgeleri doldurmanız istenecektir.
*Oturma İzni Başvuru Formu (yabancı ve / veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalı)
*Pasaport veya orijinal ve pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi (kimlik bilgileri içeren sayfalar ve fotoğraf ile işlenmiş sayfalar içeren sayfa)
Dört (4) adet fotoğraf (son 6 ay içerisinde beyaz arka plana ve biyometrik olmalıdır. Aile, özçekim, güncel olmayan veya siyah beyaz fotoğrafları sisteme yüklemeyin, aksi takdirde ikamet izin belgesi düzenlenemez!)
*Konaklama süresince mali kapasitenin yeterli ve düzenli olarak sağlanacağını belirten beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. Müdürlük, destekleyici belgeler talep edebilir.)
*Geçerli sağlık sigortası (Sigorta süresi, öngörülen oturma izni süresini kapsamalıdır)
Önemli: Başvuru, öğrencinin Türkiye'ye gelişinden sonraki 30 gün içinde yapılmalıdır. Aksi takdirde, başvuru sahibinin öğrenci vizesi geçersiz sayılacaktır. Lütfen varıştan sonraki 30 gün içinde yardım için Erasmus Ofisi ile iletişime geçin.
Oturma izni başvurusu yapıldıktan sonra, öğrencilere oturma izni kartını almak için başvurucunun Yabancılar Dairesine ne zaman dönmesi gerektiğini belirten bir belge verilir.
Lütfen Dikkat: Eğer bir başvuru sahibi oturma iznini almak için belirtilen tarihte Yabancılar Dairesine gitmezse, izin Yabancılar Dairesinde sadece 30 gün tutulacaktır. Bu süreden sonra oturma izni geçersiz sayılır. İkamet izin belgesini zamanında almazsanız, Erasmus Ofisi size yardımcı olamaz. Öğrenci vizesi geçersiz kılındığında, öğrencinin ülkesine geri dönmesi ve yeni bir vize için başvurması gerekir.
KONAKLAMA
Konaklama, öğrencinin isteği üzerine düzenlenebilir. Daha fazla bilgi için lütfen e-posta ile iletişime geçiniz. (erasmus@uskudar.edu.tr)
NOT DÖNÜŞÜM TABLOSU
Üsküdar Üniversitesi notlandırma sistemi hakkında bilgi edinmek için lütfen buraya tıklayın.
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ 2023-2024 AKADEMİK YILI DERSLERİ İÇİN:
Mevcut ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz için ders listelerimize ilgili fakültelerin bölüm sayfalarından ulaşabilirsiniz.
Belirli bölümlerdeki kurslar hakkında daha ayrıntılı bilgi için, erasmus.uskudar.edu.tr adresinde bulabileceğiniz Üsküdar Üniversitesi'nde değişim süresince danışmanınız olacak ilgili Erasmus Bölüm Koordinatörü ile iletişime geçebilirsiniz.